La jornada de dissabte va ser tot un èxit! Espero que vosaltres us divertíssiu tant com nosaltres.

Després d’un breu repàs del mètode científic (observar, fer hipòtesi, experimentar i concloure) i unes lliçons bàsiques d’acció-reacció, tots estàvem preparats per fer ciència. Les famílies del club van començar fabricant coets a propulsió d’una aerodinàmica perfecta.

Amb els coets acabats i la plataforma de llançament llesta, les andròmines es van enlairar al crit de “propulsió, propulsió”. Us puc assegurar que els “Hermione I”, “Yuki” o “Diana” van arribar ben amunt! Mireu el xorro d’aigua que els impulsava!

Després d’un dinar gaudint de l’horitzó encisador de la nostra ciutat, vam aprendre de dones científiques que van volar molt alt. Les històries de la Valentina Tereshkova i l’Amelia Earhart ens van inspirar per continuar fent ciència.

Aquesta vegada ciència amb les mans, perquè amb les mans vam preparar una baba llefiscosa de tots colors (en anglès “slime”) i amb les mans també, fent cadena, vàrem escenificar el polímer que havíem fabricat.

Abans de marxar, el misteri del funcionament del nostres telèfons-tub va quedar desvetllat. Sembla ser que les ones sonores que emetem per la nostra boca normalment s’escampen en totes direccions esmorteint-se en avançar. Els tubs de parets rígides que vàrem instal·lar al pati no deixen sortir les ones que hi entren tot reflectint-les com si fossin miralls. És així com arriben a l’altre banda sense perdre intensitat. Ara, quan hi parleu, de ben segur que veureu els sons arribar rebotant!

No voldríem acabar sense donar les gràcies a l’Anna, el Roger i la Marta per donar-ho tot i a les famílies que vau participar per fer d’aquesta jornada “un dia tan especial” (la petita Elsa dixit).

Per cert, no deixeu d’estar atents a la web perquè farem entrades explicant en detall tota la ciència que va passar-nos pel davant el dissabte i començarem a decidir entre tots i totes els temes de les següents jornades: Art i ciència? Emergència climàtica? El cos humà? Aneu-vos preparant i aprenent molta ciència!

One thought on “Van volar ben alt!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s